6

ozil : islam agamaku :)

assalamualaikum :)


David Villa terima padah.

Christiano RonaldoBagi saya, David Villa terkena azab daripada Tuhan umat Islam selepas dia menghina sahabat saya iaitu Mesut Özil dengan mengatakan "F#@K Muslims". Ozil sebelum beraksi selalu membaca doa dan dia marah orang meghina islam kerana islam adalah agamanya. sejak akhir-akhir ini,Villa sering mengalami kecederaan yang berpanjangan secara berterusan. Paling terbaru,dia terkena penyakit batu karang. Saya lihat sebelum insiden dia dan Ozil,dia merupakan pemain yang sihat dan cergas. Ozil pernah berkata pada saya bahawa itulah azab dan hukuman yang Villa terima selepas menghina Allah S.W.T. 

mesut ozil sebelum perlawanan 




ALLAH maha besar :)
adda minat mereka ! heee




12

berita baik untuk kaum hawa :)

assalamualaikum :)

tengah layan facebook tadi , terjumpa benda alah ni . haha
sapa nak ??


sesuai tak dengan korang ??
hubungi dengan segera tau . heee


16

menghitung detik !

assalamualaikum :)


dengar citer rusult spm keluar khamis ni . makk iii !
cepatnya . rasanya macam baru semalam jawab last paper , lukisan kejuruteraan.
tup tup ! khamis ni dah keluar result hasil 2 tahun belajar .

fuhh ! memang berdebar gila kalau teringat pasal result spm ni . tak tau laa cam ner rupa result tu nanti .
yang paling takut sekali nak tengok , add math dengan kimia .

tapi harap harap dapat

 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

ya Allah , ya tuhanku . kau bagi kejayaan kepada pemengang angka giliran TA026A167 dan calon calon spm 2012 untuk mendapat keputusan yang cemerlang dan setidak-tidaknya meraka dapat membahagiakan mak dan ayah mereka .

doakan adda tau ! :))
13

dapat hadiah lagii . heee

hadiah kali ni dapat sebab menang dari giveaway daripada fairytopia .
ada abang dari sky net bermotor putih datang hantar tadi .
mula-mula dia suruh adda pergi ambil sendiri .
fuhh ! nak kena nim . adda tanya balik , tak boleh datang hantar ker ?
boleh dia cakap , ingatkan nak datang ambil . *rajin pulak ak !

tak sabar nak buka .

tak sabar nak tengok :)

jeng jengg jenggg !


waaa ! dapat dress kot labuh .
first time ada buju cam ni . adda kurang pakai baju cam ni . heee



adda appreciate sangat . 
pape pon thanks fairytopia !


10

MEWARNA BERSAMA ADOBE PHOTOSHOP


adda ni memang tak pandai nak guna adobe photoshop sebenarnya .
lepas tengok gambar kawan-kawan yang edit  guna adobe photoshop tu lawa-lawa , teringin gak nak try . 
biar laa tak pandai pon . nak try jugakk ! *tibe-tibe marah sorang-sorang . 

bila tengok hasilnya sekali , lawanya . (perasan)
tapi tengok kedua kalinya .... wow ! sakit mata do . haha
jom sakitkan mata korang !

gambar asal :)

 hasilnya tak memuaskan hati langsung . wakakaka


hasilnya :(
maybe gambar ni adda edit tak menjadi disebabkan salah pilih model kot .

model : AZZAM
tempat : MELAKA kot

4

FIRST GIVEAWAY BY MIZRIZHANI

KLIK BANNER !

14

NAK SAYA TOLONG KLIK KAN IKLAN?

klik banner !

diTAG ;


tolong klik iklan neh . HAHA
(tunggu sampai habis loading ea)


TERIMA KASIH . dirimu begitu berharga :)
10

aik google hari ni .....

pergi kat google tadi .
tibe2 , boleh main2 pulak dekat gambar ni .


best laa main kat gambar google ni .
macam budak2 !

google hari ni semperna birthday Douglas Adams yang ker 61 .

agak-agak birthday adda nanti google nak raikan tak ea ?
HAHA


12

FACEBOOK bakal bertukar wajah lagii .



tak lama lagi facebook akan memperkenalkan NEW FEED baru untuk seluruh pengguna FACEBOOK .
nak tak nak terpaksa jugak ikut macam kes TIMELINE dulu .
heee . hahhh ? 
tak caye ? ni bukti :

masih tak jelas kan !

tengok sini pulakk .



macam tak caya kan . 

tapi adda pon tak tau betol ker takk . heee

just sharing !

12

adakah ini akan terjadi ?

assalamualaikum :)

pening adda memikirkan masalah ini .
masalah negara ni . 
bikin panas jer kan . 
bukan apa , telefon pintar semakin berlambak-lambak dekat pasaran sekarang .
 samapai kat mana kesudahannya pon tak tahu . 
ish .
betol ker akan terjadi macam ni nanti ?

kecil jer . comell !
besar sikit . boleh terima lagi !
besarnya . pom boleh !


tapiii .
kalau tahun 2020 nanti macam ni , ada tak yang sanggup nak pakai erk ?
heee >_<

sanggup ker nak usung kesana kemari dengan besar gedabakk tuu !


9

aiskrim masa budak budak !

adda panggil aiskrim asam masin . heee
masa budak2 dulu selalu pergi beli dekat rumah jiran .
teringat masa budak-budak dulu .
makan sampai comot baju .

Photo: Siapa pernah makan Ice Cream nie ? Jom Share :)

bestnye kalau dapat . hilang dahaga !


13

Segmen: Tambah follower dengan pantas!!* tanpa blogwalking

KLIK BANNER :)



10

thanks komen header ADDA !

ZYRA potpet dah memberi komen yang membina untuk header adda .
so, adda ambik keputusan untuk tukar header . heee
thanks awak !

klik banner :)
header baru . ccomel kan cartoon saya peluk awak tuu . heee

klik banner :)
okey tak header ni ??



8

Pertandingan Tagline Visionnaire

klik banner !

adda join pertandingan yang dibuat oleh abg HAIRY bersama VISIONNAIRE .

tagline 
SAHSIAHKAN KEPERIBADIAN BERSAMA visionnaire
8

saya nak jadi pelukis !



adda nak jadi seorang pelukis jugak
 tapii 
nak lukis tangan pon tak pandai . ermm :(
jelous tengok kawan kawan yang pandai lukis kawaii !


drawing by sarahrahman :)

yang ni kawan adda yang lukis . cantik kan ?
tapi dia cakap masih tak menjadi lagi .
ish3 !


5

kisah benar : " kenapa tak rogol saya ? "

assalamualaikunm :)


Kisah benar ini  berlaku di US (Amerika Syarikat).
Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US. Dia memakai tudung , menutup aurat dengan sempurna dan memiliki akhlak yang bagus.
Suatu malam perempuan  ini dalam perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia  mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan yang diambil pula agak tersorok dan  tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.

Disebabkan hari yang  agak sudah lewat, berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak  gelisah dan rasa takut. Lebih-lebih lagi dia berjalan  bersaorangan.

Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong itu. Dia sudah mula rasa takut dan  tak sedap hati. Apa yang dia boleh buat waktu tu adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya. Dia baca ayat Kursi dengan penuh pengharapan  agar Allah membantu dia di saat itu.

Masa dia melepasi tempat lelaki itu  bersandar, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib baik  lelaki itu buat tidak endah dan perempuan ini selamat sampai ke  rumahnya.

Keesokkan paginya, wanita ini terbaca dalam akhbar yang seorang  perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dekat lorong  yang dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut.  Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih yang dia lihat semalam adalah  perogol itu.

Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat  aduan. Wanita ni dapat mengenalpasti suspek melalui kawad cam dan selepas  siasatan dilakukan, polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang  dicari.

Tapi perempuan ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut walhal dia keseorangan di masa tu, tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia. Wanita ini nak tahu sangat sebabnya. Jadi dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol  tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke tempat  lain).

Dia pun tanya perogol itu..

“Why don’t you do anything to  me on that night even though you know that I’m alone?”

(Kenapa awak tak buat  apa-apa kat saya malam tu walaupun awak tau saya seorang je masa  tu?)

Perogol tu jawab:

“No, you are not alone. That night I saw  two young man walking with you. One on your right side and the other one was by  your left side. If you were alone of course you will be my victim.”

(Tak,  awak bukan berseorangan. Malam tu saya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan  awak. Seorang sebelah kanan awak dan sorang lagi sebelah kiri awak. Kalaulah awak sorang-sorang malam tu, sudah pasti awak jadi mangsa saya..)

Wanita ni  rasa amat terkejut bila dengar penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat  Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi yang dia  baca malam itu.

masyaAllah ! besarnya fadhilat KURSI :)

sumber .
3

MKM 2'nd GIVEAWAY

klik banner !

magsa diTAG 1 2 3.
0

tabahkan hatimu !

3

'2nd Giveaway by OhhAeen'

assalamualaikum :)

klik banner !

mangsa tag




6

Segmen : Siapa blogger bertuah by Anak En.Yusni

assalamualaikum :)

klik banner !

mangsa TAG 




5

moustache giveaway by sweeties's handmade

assalamualaikum :)


nak join klik banner !

diTAG



2

SEGMEN REVIEW BLOG BY ZYRA POTPET

assalamualaikum :)

nak join klik banner !

semua blog yang join akan diREVIEW :)

0

iklan anti rokok Thailand terbaik didunia

Thailand yang memang terkenal sebagai negara yang menghasilkan iklan yang menarik untuk ditonton .
Iklan Anti Merokok dari thailand ini telah menjadi salah sebuah iklan anti merokok terbaik dunia .



makan dalam bukan ?
3

Giveaway Blog Dear Xila


nak join klik banner !

hadiah hadiah :

1) Eksklusif : 1 rantai leher (necklace) Hello Kitty. 1 pemenang.
2) 1 helai Cardigan dan 1 helai blouse Korean. 2 pemenang.
3) Top up RM 5 x 5. (celcom/maxis/digi). 5 pemenang.
4) Review blog newbie/follower kurang 800. 8 pemenang.
5) 1 hadiah misteri buat top refferal. 1 pemenang.

TAMAT 30 MAC 2013



1

Giveaway by kak ain & snow

assalamualaikum :)

klik bennar !

adda join GA ni sebab adda suka teddy bear .
dan GA ni nak bagi teddy bear kepada pemenang :)

antara hadiah2 :

tudung bawal 2 tone

korean keychain - 2

teddy keychain - 1

teddy bear - 1

hadiah misteri - 10



create by HASNIE ADDA