0

UAI tiada twitter ?

fuhh ! memang famOus kalau gunakan name ustaz Azhar ni kan .
nampak jer sama tapi bukan dia tauu .
guna nama sendiri lepas tu bagi jer laa pendapat sendiri .
jadii jangan nak jadi USTAZ laa sangatt !



notaTangan : jadi siapa ustaz Azhar Idrus dekat twitter erk ? kompius !

0

ombak rindu di Istana Budaya


ombak rindu bakal dipentaskan di ISTANA BUDAYA .
teater ini akan di arahkan oleh IRMA FATIMA .

nOvel kepada filem .
filem kepada teater .

notaTangan : adakah lepas ini OMBAK RINDU akan disiarkan sebagai DRAMA ??
0

kemah keming ustaz azhar idrus

seringkali kita mendengar ramai yang menggunakan ayat ayt power dari UAI ini .
tidak hairanlah kenapa ramai yang gemar menggunakan ayat beliau .
tepat , padat dan menusuk ke jantung beb !


carilah calon suami atau isteri yang 
boleh membahagiakan kamu .
tak comel takpe .
boleh tutup lampu .

orang yang tak mahu ikut perintah agama ,
test dulu dengan API DUNIA
sebelum kena API NERAKA yang sebenarnya .

orang yang tak berCOUPLE sebenarnya bukan tak laku ,
tapi cinta dia LIMITED EDITION untuk yang halal je .

kejap pakai tudung ,
kejap tak pakai tudung ,
mu ingat masuk NERAKA ni kejap kejap ??

kawan terbaik adalah AYAH kita sendiri .
walaupun dia garang dialah KAWAN TERBAIK !

bila tengok COUPLE berjalan berpegangan tangan ibarat TEH dan GULA .
kedua duanya minta dijirus dengan AIR PANAS .

HARAM jika dijadikan WANITA itu kekasih 
tetapi tiada niat untuk nikahinya !

orang puan , latihlah diri kamu supaya tidak banyak membebel .
kalu dop , lekat sampai ke tua laa ..
bila nak abis umur banyak membebel lagi dari zirkirullah . 

HALAL lelaki memboncengkan GIRLFRIEND dia ats motor TETAPI dengan syarat ,
BAPAK girlfriend dia tuu berada di tengah tengah antara mereka .






1

Pre-Birthday Giveaway


sedang berBLOGWALKING tibe tibe aku tejumpa bennar nim .


nak join ? KLIK SINI

cantikkan banner nim .
gambar KOREA lagii tau .
hehe . so aku pon join laa .

aku nak tag dekat
mung | mung |

notaTangan : hope ade rezeki :)

0

WANITA by DeHearty

first time dengar lagu ni , aku rase dah jatuh cinta kat sebuah lagu NASYID nii .
hayati lirik lagu kumpulan DeHearty ni . 
ada sesuatu yang tersembunyi dalam lagu ni .
cukupp indah bait bait lagu ni memuji WANITA .
sangat menyentuh !




WANITA

Kau digelar sebagai penyeri dunia

Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa


Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh

Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi


Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok

Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk
Didiklah wanita dengan keimanan

Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa
Sedarilah insan istimewa

Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan


0

Fida Ibrahim membela puyu

Jarang kita melihat orang yang memelihara ikan puyu ni kan ?
ramai yang gemar membela ikan laen berbanding ikan puyu ni .
tapi kata orang tua tua , kononnye ikan puyu ni dapat melindungi rumah .
dan banyak kebaikan kalau kita membela nye .
hah ! ni salah seorang daripada pembela puyu ni .



Fida mula memelihara ikan puyu ni ketika memperolehi seekor ikan puyu ketika memancing di Kedah .
sekarang
Fida mempunyai lebih 10 ekor ikan puyu yang dipelihara dirumahnya .

nota bawah : ayat tunggang langgang !
0

badut naik motor

comel takk badut ni ?

badut ni made in MALAYSIA tau .
badut bermotosikal .
comeyyyyyyyy !
haha .
naik motor sambil PEACE .
agak agak kemana dia nak pergi erk ?
0

NOKTAH CINTA by hafiz




Ternyata semua bicaraku

Tersimpan di dalam hatiku
Ternyata semua soalanku
Tak pernah kau fikir di fikiran
Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya
Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya
Berbicara tentang cinta kita
Masih tiada noktah penghujungnya
Berbicara tentang perasaan
Simpan saja semua itu
Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya
Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya


0

ADAMU by najwa latif


Merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniakan di dunia
Kau berikan ku kekuatan
Tuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan
Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu
Ku tahu ku adaMuKu adaMu selalu
Kerna kau yang satuYang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu
Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selaluku merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan
0

SAHABAT by najwa latif


 
Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ

7

segmen makanan dan minuman kegemaran


nak join ? klik SINI !

nasi minyak ayam merah : dh memang zaman turun temurun aku suka ayam masak merah nii .
burger : aku lebih suke
burger dekat tepi jalan (yang bersih k) berbanding kat MCD or KFC . heee
air plak carrot susu . FUHH ! memang hilang dahaga aku .

biase biase jer kan ? memang pon . HAHA
0

Simple Giveaway by FD

 pink ! pink ! join ? SINI

aku nak tag kat AWAK dan AWAK


hadiah hadiah !


kelass takk ? join JOM !
7

Segmen: Up-kan follower 2013 by FiQa Nsz

nak join ? sini !

saya nak tag dekat AWAK !
0

giveaway & blogwalking by annur


sedang berblog walking , tibe2 , pang !
terjumpa banner ni .


klik SINI !

banner yg lawa ni aku nk tag :
neesa . mimi . fifie
3

Worniojowo Giveaway by Wanynaziar



nk join ? klik WANYNAZIAR .

menarik kan banner ni .
aku tau pasal banner pon ni melalui kawan aku tau .
sO aku ringankan jari jemari aku ke blog ni .
cantik gilerr wooo belog dye .
cun gler waa cakap lu *bahasa ape lakk aku guna ni ? ish .
mula2 aku tak nak JOIN sebab blog aku tak cantik ,
malu laa doOOo.
pastuu diberi semangat oleh sahabat karib ku . kih kih kih

jom kenal SPONSER !

0

RIBUT TROPIKA SONAMU


firstly ,
kwn aku call cakap terengganu akan dapat musibah .
tp aku tak percaya .

aku pon buka FACEBOOK ,
mana laa tau ada apa apa berita kan .
ramai kawan kawan aku POST mengenai 
RIBUT TROPIKAL SONAMU !

RAMALAN
7-9 Januari dijangka ribut taufan akan melanda TERENGGANU .
jika banjir ini berlaku ia boleh mencapai tingkat satu HOSPITAL BESAR KT .


MASJIS KESELAMATAN NEGARA ,
telah mengarahkan untuk memindahkan
 pesakit pesakit ketempat selamat.

RIBUT TROPIKAL SONAMU !
ribut ini dijangka 150-170km/jam .

sekarang ribut ini di FILIPINA/VIETNAM !

KEMUNGKINAN BESAR
pagi 7 januari taufan tersebut akan sampai di pantai terengganu , pahang , kelantan
terutama di perairan pantai DUNGUN .



*ya ALLAH , kau selamatkan lah negeri kami . ampunkanlah segala dosa dosa kami . jauhilah dari segala malapertaka yang sedang menghampiri kami , ya ALLAH . ameen .
32

saya blogger dari negeri .........



sedang blog walking di blog fizgraphic tibe2 aku ternampak banner yang menarik nii .


nak join klik SINI

SAYA BLOGGER DARI TERENGGANU KITERRR !

apa yang menarik kat kawasan kampung aku ?
kat sini ada satu kedai tau yang menjual nasi lemak .
jual nasi lemak ? 
biase jer kan ?
haha .. memang pon .
tapi yang menarik nye tentang kedai ni ,
ia menjual nasi lemak pada TENGAH MALAM tau .
nasi lemak mereka biasenye akan habis pada jam 5 PAGI .
hebatt kangggg ??
haha

nama kedai tuu
NASI LEMAK BAWAH RUMAH


ramai takk ?
fuhh ! memang penat kalau nak beratur .
jom lepak kat tangga jap bersama 
STARBUCKS . haha









0

kehidupan selepas SPM



lepas SPM ni boringg giler kOt .
takk tau nak buat ape *garu garu kepala .
bOsangg dO , asyik melepak kat rumah jer . 
selain layan facebook dengan twitter aktiviti wajib aku adalah makan dan tido .
aktiviti tuu membesarkan badan tau . haha
 dah laa gemOk jadi semakin gemOk laa aku nim .
dah macam gergasi dh aku nim .
malas nak bersenam laa katekan . 


nak jumpe kawan2 tapi ramai yang dapat PLKN .
sO kesepian arr keseOrangan dirumah .


*menggunakan tulisan yang besar sebab tak der idea . so nak nampak pnjang . harap maklum !


0

header



sekarang aku dh pandai buat HEADER !
gempakk takk ? biase jer kann ? haha
semua ni berkat usaha abang firdaus abang fiz dan kak maria .

mereka ni menolong aku tanpa mereka sedar tau .
aku dah intai intai blog mereka untuk buat header ni .
walaupun aku dapatt buat yang SIMPLE tp ini dh bagi kepuasan untuk aku tau .
nk tau kenapa ? sebab aku dpt buat ikut kesukaan aku . hehe *entah pape kan .

hari ni jer , TIGA header yang aku buat . 
 fuyooo ! dh pandai laa katakan . hehe *perasan depan cermin jap

tp sumua same header lebih kurang sama jer .
tengok arr hasil ak . haha


simple sangat sangat !

yang ni semakk gler kOt !

last last aku pilih yang ni . hee

0

blog baru :)


yahooooooo !
teriak macam orang gile . biar laa . blog ni aku yang punya ! hehe
aku buat blog baru sbb password lama dh menghilangkan diri dari kepala hotakk ak .
so , terpaksa dalam rela buat BLOG baru . kih kih kih 
blog budak pemalu
huhu . siap jugakk BLOG aku ni . 
semalam aku takk tdo wo .
korang tau kenape ? semata2 nak siapkan BLOG ni laa . ish !
tp usaha ak berbaloi . siap jugakk walaupun takk berape nk cantik .
tapi peduli ape kan . haha . aku
budakk pemalu !

create by HASNIE ADDA