24

POLITEKNIK OR KPTM ?

assalamualaikum :)

dah lama adda tak update blog . sunyi sepi jer blog adda nii kan . al maklum laa sibuk uruskan hal-hal peribadi kawin .
sekarang adda tengah pening nak pilih jalan mana untuk sambung belajar .


POLITEKNIK OR KOLEJ POLY-TECH MARA

kalau di POLITEKNIK adda dapat kos Kejuruteraan Elektronik (Komunikasi) . jauh tersasar dari kos mase ambil masa sekolah teknik dulu , kejuruteraan awam . kalau dekat KPTM pulak , adda dapat kos Computer System & Networking . haaa ! adda minat laa kalau bab bedah membedah software nim . tapi kptm ni swasta . mahal kot dolll .

adoii . pening arr nak masuk yang mana . jom kita nyanyi kejap . haha

kita tak tahu antara dua ,
hala yang berbeza ,
kiri kau menjanjikan cinta ,
kanan menjanjikan kerjaya ,
oohh yang mana ??!

kita tak tahu antara dua ,
pilihan yang nyata ,
sebelah hati inginkan cinta ,
sebelah lagi inginkan cita ,
agar hati membimbing kita ,
TAK TAHU ANTARA DUAAA ..

OPINION PLEASE !!



24 comments:

  1. Replies
    1. poli kuala terengganu . dekat jer dengan rumah . heee

      Delete
  2. Replies
    1. insyaallah bangg . wish a luck to me :)

      Delete
  3. istikharah. buat pilihan yg baik utk msa dpan adda =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah . dengan itu adda akan jumpa haluan yang tepat . thanks :)

      Delete
  4. Seriussly...., better pegi POLITEKNIK coz its better, bawah kerajaan & dilengkapi ngan kemahiran teknikal jugak slain dripada blajar teori.. KPTM pn ok but swsta kann & MAHALL giler kot yuran dia. Pu3 x braper syorkan sngat awk gi KPTM. Hehee.. @_@!
    Pu3 pn dapat KPTM & POLITEKNIK jgak and Finally pu3 pilih Politeknik coz dapat Diploma Kjuruteraan Awam sama mcam kat skolah teknik dulu.. ^_^

    #Btw, Pu3 pun plajar Teknik jgak & bakal study di Politeknik(PSMZA_) kat Terengganu.. n_n
    Soooo, make a BESTTT choice, ok!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sangat cadangan tuu . nantii adda fikirkan . bkal study dekat poli dungun ea ? welcome to terengganu :)

      Delete
  5. lyeen rasa better pilih politeknik. Satu dia under kerajaan yg taklah membebankn sgt jika dibandingkn kos nk ke kolej ..lgpun byk kelebihan klu kita study under krjaan..:)

    kwn lyenn byk dpt politknik n alhamdullilah mereka ada yg dah kluar n keja pun./:D

    ReplyDelete
  6. I think better poli. sbb akak pon lpsn poli. ehehe. poli is better than KPTM. 22 ade kelebihan masing2. it's up to u. buat solat istikharah :)

    ReplyDelete
  7. solat istikarah...tp pilihlah ikut minat nnti menyesal kang huhu ;p

    ReplyDelete
  8. Ikut minat la, kalau keliru lg buat istikharah. hee semoga buat pilihan yg tepat!

    ReplyDelete
  9. This type of rivals is often seen in professional fighting bouts.
    ksw 26 stream online Because
    of the popularity of MMA in the country, Bad Boy quickly gained
    a lot of popularity, until MMA was introduced in the US that
    Bad Boy had started to expand globally. It is excellent to fully grasp how
    The education can enhance your general efficiency of a combined
    martial artist.

    ReplyDelete
  10. Ahaa, its fastidious conversation ɑbout thіs paragraph аt thiѕ plаϲe at this blog, I Һave read all that, sо now me also commenting at this place.


    Here is mү homepasge :: Green Coffee Bean Extract

    ReplyDelete
  11. I really love your blog.. Very nice colors & theme. Did
    you build this website yourself? Please reply back as I'm wanting to create my very own website
    and would like to know where you got this from or what the theme
    is called. Thank you!

    Stop by my web-site: free cams

    ReplyDelete
  12. Better kalau amik bidang yang awak betul-ii minat.. sbb takut tak boleh nak carry time study nnti.. lagipun, nanti nak kerja susah kalau kita tak minat ..

    ReplyDelete
  13. Salam Perkenalan.
    Jom join GA saya. http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/05/happy-hour-giveaway_5.html

    ReplyDelete
  14. Saya tag awak. Heee :)
    http://farishaadnan.blogspot.com/2015/02/iphone-5s-giveaway-by-syafiqspecki.html

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum..saya pun dpt 2 tawan yg sma..skrg tgh pning nk pilih..adda pilih yang mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam . actually , adda pilih kptm dan tak pernah mnyesal sebab dapat elaun dri mara .

      Delete
    2. Salam.. skrg adda mduk kptm kan ? bayaran lpas blajar mcm mna eh under mara ? klau result okay dpat diskan n biasiswa kan ? tp klau result tak ok n kna byar full , boleh ke kita buat surat minta kurangkan bayaran ? sya pening ni nk msuk poli or kptm :(((

      Delete
    3. Waalaikumussalam . haah sekarang adda dapat elaun under mara . and now mara have problem , so kalau nak selamat pilih lah under gverment . sebab pinjaman kptm pon not bad besar tau lgpon adda ad dengar yang after this mara dah tak bt potongan untuk bayaran balik . so i dont know that true or not . kalau ada soalan lain , pm dekat fb syuhada wahab okay .

      Delete
  16. Wuuu apa brg main blog, buat website terus laa hahahaha *ok gurau

    ReplyDelete
  17. apa barang main blog, buat website terus laa. Kate programmer hihihihi *ok gurau -pudin-

    ReplyDelete

sila bagi kOmen terbaek sikit brO !

create by HASNIE ADDA